Planning opleidingen Regionaal Scheidsrechter

Er zijn weer nieuwe opleidingen tot Regionaal Scheidsrechter gepland! Het animo voor deelname aan de opleiding is groot. Het aantal beschikbare opleiders is echter een stuk kleiner en dat maakt de planning van de opleidingen lastig.

Bij de planning van de opleiders hebben we rekening gehouden met:

·       Het aantal geïnteresseerde deelnemers per district
(incl. cursisten die deelnemen n.a.v. de intakedag voor de omscholing van SR2 naar RSR)

·       Het aantal reeds opgeleide/beschikbare scheidsrechters in het district

·       Recent gegeven opleidingen

·       Beschikbaarheid en belastbaarheid van de opleiders

·       Toernooikalender

·       NJBB Jaarkalender

·       Vakanties en feestdagen

Eind november start een opleiding tot Regionaal Scheidsrechter bij Grave Superieur in Grave. De leden uit de regio die eerder hebben aangegeven te willen deelnemen zijn direct geïnformeerd. Ook hebben alle vereniging in de omgeving bericht gekregen over de geplande opleiding. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

In januari start een opleiding in Gouda en in maart start een opleiding in Sint-Oedenrode. De locaties zijn nog niet definitief bevestigd. Zodra dit bekend is worden de geïnteresseerden en de verenigingen direct geïnformeerd. Ook hier is plek voor maximaal 10 personen. Voor beiden opleidingen is reeds voldoende animo. Maar bent u geïnteresseerd en heeft u dit nog niet eerder aangegeven bij de bond? Laat dit dan zo snel mogelijk weten.

De kosten van de opleiding zijn €150,- per cursist en worden aan de vereniging van de cursist gefactureerd.

Gedurende de loop van de reeds ingeplande opleidingen worden eveneens opleidingen in de overige regio’s ingepland. Na de pilot opleidingen voor Regionaal Wedstrijdleider en Basis Instructeur Petanque worden ook reguliere opleidingen voor deze functies ingepland.

Het verkorte opleidingstraject tot Regionaal Scheidsrechter is bewust nog niet ingepland. Op 17 december en 4 februari zijn er nog 2 intakedagen voor de omscholing van SR2 naar RSR georganiseerd. Direct daarna worden de deelnemers geïnventariseerd en de opleidingsdagen gepland