Alle verenigingen ontvangen deze week de Promotiebox en Circuit de Boules

In november 2019 is het promotieplan vastgesteld in de vergadering van de bondsraad. In dit promotieplan staan enkele producten en diensten benoemd die de komende jaren worden ontwikkeld. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan twee producten uit het promotieplan. Deze producten zijn afgerond en kunnen we met trots presenteren. Het gaat om de Promotiebox en Circuit de boules. Alle verenigingen die het clubinformatiescherm hebben ingevuld ontvangen de Promotiebox met daarin onder meer Circuit de Boules deze week.

 De Promotiebox bevat tips en tricks voor verenigingen hoe zij de sport kunnen promoten, met als doel om meer mensen enthousiast te maken van de sport en eventueel nieuwe leden te werven. Daarnaast is het product ’Circuit de boules’ ontwikkeld. Met deze oefeningen kunnen jeugdige leden op een laagdrempelige manier kennis maken met de belangrijkste technieken van de petanquesport, namelijk het richten en schieten. Op dit moment bevat ’Circuit de boules’ een tiental oefeningen. Er worden nog 20 oefeningen de komende maanden verwacht. Deze extra oefeningen kunnen als aanvulset worden bijbesteld.

Zowel de Promotiebox als ’Circuit de boules’ kunnen steeds worden uitgebreid met nieuwe tips en tricks en oefeningen, zodat er kan worden ingespeeld op actuele ontwikkelingen. Zodra er nieuwe ’kaarten’ beschikbaar zijn, wordt het secretariaat van de vereniging hierover geïnformeerd zodat nieuwe aanvulsets besteld kunnen worden.

Uiteraard hopen we dat er veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. We zouden het leuk vinden als verenigingen er actief mee aan de slag gaan en het delen via de eigen social mediakanalen en website, om het bij de eigen leden onder de aandacht te brengen.