Avg geldt ook voor kleine sportclubs. Ben zorgvuldig met persoonsgegevens

Ook kleine sportverenigingen ontkomen niet aan de plichten van de privacywet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Laat je helpen om het voor elkaar te krijgen. Het is een hardnekkig en veel gehoord misverstand: ‘De privacywet AVG geldt niet voor onze club omdat we maar klein zijn’. Niets is minder waar. Hoe groot of klein je organisatie ook is: de AVG vereist dat je zaken op orde hebt en dat gaat niet vanzelf. Je moet er wat voor doen.

Zo is er de verplichting vast te leggen hoe je omgaat met privacy, met persoonsgegevens. Vervolgens moet je dat duidelijk maken met een privacy policy (de privacy verklaring) die je openbaar maakt op je website. Dat geldt ook als je alleen maar de namen, adressen en e-mailadressen van je leden op een lijst hebt staan en verder nooit een nieuwsbrief of clubblad verzendt. Ook als je géén bijzondere persoonsgegevens van mensen vastlegt, wil de Autoriteit Persoonsgegevens dat bij een controle klip en klaar kunnen beoordelen.

Het lijkt misschien ingewikkeld, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Veel wat groetere sportclubs hebben hun AVG-verplichtingen op orde, maar de kleinere soms nog niet. Laat je helpen. Gebruik daarvoor een stappenplan dat speciaal voor de sportclubs is ontwikkeld en online is te gebruiken. Dit AVG-programma leidt je door alle verplichtingen, geeft voorbeelden, teksten en uitlegvideo’s.

We helpen je graag met het thema privacy. Met de mogelijkheid tegen een zeer laag tarief van 60 euro per jaar gebruik te maken van het online AVG-programma voor sportclubs. Dit kan door samenwerking met NOC*NSF. Voor kleine clubs is de AVG geen hoofdpijnzaak. Regel het snel en eenvoudig. Kijk op www.avg-programma.nl/sport en gebruik de code SPORTAVG70.  Met die code krijg je 70% korting. Inclusief juridische helpdesk voor al je vragen.