EK Petanque in ‘s-Hertogenbosch onder de aandacht gebracht tijdens CEP congres

 

In Luxemburg organiseerde de Europese petanque federatie (CEP) afgelopen weekend hun jaarlijkse congres. Namens de NJBB waren bondsbestuursleden Lieke Vogels en Jan Paashuis aanwezig. Zij kijken terug op een succesvol weekend waarbij wederom het EK Petanque, dat van 13 tot en 17 juli in ‘s-Hertogenbosch wordt georganiseerd, onder de aandacht is gebracht.

Tijdens de algemene vergadering is onder andere gesproken over de ontwikkeling van jeugdbeleid. Meerdere federaties gaan hiermee aan de slag. Verder gaf Sjoerd Pieterse als bestuurslid van de CEP uitleg over manieren waarop mensen met een beperking Jeu de Boule kunnen spelen. Ook de minister van sport van Luxemburg was aanwezig en gaf aan dat petanque belangrijk is voor mensen om zowel fysiek als sociaal bezig te zijn. Verder gaf hij aan erg tevreden te zijn over de goede samenwerking die er is met de CEP.

Lieke Vogels heeft tijdens het congres het podium gekregen om wederom aandacht te vragen voor het EK Petanque in Den Bosch. De andere bestuurders van de verschillende Europese federaties waren zeer enthousiast over wat hen te wachten staat deze zomer.

“Het was fijn en belangrijk om hierbij aanwezig te zijn. Met mensen te kunnen praten, te sparren, te boulen (met training) en iedereen te overtuigen dat ze naar Den Bosch moeten komen aankomende zomer.” Aldus Lieke Vogels.