ETJBV De Teerling opent nieuwe boulodrome

Een droom die uitkwam, een Boulodrome.

Met die woorden begon Ed Roelofs, voorzitter van de Eerste Tielse Jeu de Boules Vereniging de Teerling, zijn speech bij de opening van hun nieuwe clubgebouw op vrijdag 10 februari.

Deze woorden waren afkomstig van wijlen oud-voorzitter Rinie van Hensbergen, die in 2014 begon met de ontwikkeling van het plan voor de Boulodrome.

Na de nodige voorbereidingen startte in 2018 de bouw van de eerste speelhal, in 2020 werd de oude kantine vervangen door een nieuwe ontmoetingsruimte en in het najaar van 2022 begon de bouw van de tweede speelhal.

De totale bouwkosten bedroegen ruim €300.000. Hiervan is 10% betaald door de gemeente Tiel, 14% door de rijksoverheid (vanuit de BOSA) en 28% door de Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis Tiel. De overige 48% is door de Teerling en haar leden zelf gefinancierd.

In alle drie de bouwfases is gekozen voor casco oplevering door de aannemer, waarna de afbouw en inrichting door eigen vrijwilligers is verzorgd. Hiermee is een besparing van ca. 30% op de totale bouwkosten gerealiseerd.

Met de nieuwe Boulodrome beschikt de Teerling (met bijna 100 leden) over een prachtige accommodatie. Met in totaal 12 binnenbanen en 21 buitenbanen met verlichting is er gedurende het gehele jaar voldoende capaciteit.

Naast jeu de boulen/petanquen vinden er nog twee andere activiteiten plaats: zo is er sinds september 2021 het Schilderatelier, waarin eens per week de schilderkwast of het tekenpotlood gehanteerd wordt. En vanaf begin januari dit jaar is elke maandagavond de handboogschutterij “Allez Tirez” (gá schieten) actief in de eerste speelhal.

De basis van de Teerling is hiermee flink verbreed en de nieuwe Boulodrome wordt daadwerkelijk multifunctioneel gebruikt. De toekomst van de vereniging (opgericht in 1987) ziet er dan ook zonnig uit.

Er waren 65 eigen leden en ca. 25 gasten aanwezig bij de opening, waaronder het bestuur van de Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis Tiel, de wethouder Sport van de gemeente Tiel en namens de NJBB waren aanwezig: Olaf Melsen (directeur bondsbureau), Jobbi Schefferlie (medewerker communicatie & verenigingsontwikkeling), Jac van Beek (medewerker wedstrijdzaken en opleidingen) en Guillaume Spiering (districtscoördinator Midden).

Voor meer informatie zie www.deteerling.nl