Gouden Bondsspeld voor Toon van Alebeek

 

In verband met zijn jarenlange bijzondere verdiensten voor de Nederlandse Jeu de Boules Bond is de Gouden Bondsspeld van de NJBB op donderdag 14 maart in Schijndel de Gouden Bondsspeld uitgereikt aan Toon van Alebeek.

De Gouden Bondsspeld is de hoogste onderscheiding die de NJBB kent. Iemand moet dan ook iets heel bijzonders hebben verricht voor de petanquesport in Nederland in het algemeen en voor de NJBB in het bijzonder. Dat is dan ook precies wat Toon heeft gepresteerd. Toon heeft zich vanaf het begin van de jaren ‘80 tot 2020 ingezet voor de NJBB en de petanquesport in het algemeen.

Toon heeft cursussen opgesteld voor trainers en coaches en deze cursussen ook daadwerkelijk zelf gegeven. Dit heeft geleid tot professionalisering van de petanquesport. Verder heeft Toon gedurende die bijna 40 jaren de Nederlandse mannelijke en vrouwelijke selecties begeleid op Europese Kampioenschappen. Toon was verder al die tijd verantwoordelijk voor het jeugdbeleid van de NJBB.

De Gouden Bondsspeld van de NJBB werd uitgereikt door de voorzitter van de NJBB, Frans Walvis. Bij de uitreiking van de Gouden Bondsspel in het Tramhuys in Schijndel was ook Jan Paashuis (bestuurslid NJBB) aanwezig. Ook de vrouw van Toon, Annemarie, met wie hij al bijna 24 jaar is getrouwd, was bij de uitreiking aanwezig.

Toon speelt zelf nog petanque bij Jeu de Boules Vereniging De Walnoot uit Boxtel en is ook lid bij PV Wij Liggen uit Schijndel.

 

Frans Walvis, Toon van Alebeek, Annemarie (vrouw van Toon) en Jan Paashuis