Hulp bij je vereniging toekomstbestendiger maken

Petanqueverenigingen kennen een hoop uitdagingen. Hoe zorg je ervoor dat jouw club gezond blijft? Heb je genoeg vrijwilligers? Wat voor rol speelt de club lokaal en in de maatschappij?

Vragen waar veel meer (petanque)verenigingen mee zitten. Er wordt gezocht naar manieren om toekomstbestendig te worden, iets dat ook de Rijksoverheid erg belangrijk vindt. Clubs zijn immers de basis voor sportend Nederland. Daarom is het Nationaal Sportakkoord in het leven geroepen.

Dat is een middel om de organisatie en de financiën van de sport toekomstbestendig te maken. Om dit te realiseren is het belangrijk dat op lokaal en regionaal niveau lokale sportakkoord gesloten worden.

Hoe werkt het?
De uitvoering van het Sportakkoord word gedaan door Lokale Sportadviseurs en Formateurs. Zij zijn goed op de hoogte van wat er in jouw gemeente speelt en kunnen zo helpen met het beschikbaar stellen van services en diensten om de club sterker te maken.

Nieuwsgierig naar jouw gemeente? En wil je in contact komen met de sportadviseur uit jouw omgeving? Dat kan door HIER te klikken.