Informatie over de opleiding Petanquetrainer

Hieronder vindt u een globale omschrijving van het functieprofiel. Het volledige functieprofiel komt bij de opleiding aan de orde.

Petanquetrainer

De petanquetrainer is actief binnen zijn eigen vereniging. De trainer krijgt bijvoorbeeld opdrachten van het clubbestuur en is bezig met verschillende doelgroepen: dit kunnen de NPC-spelers zijn die naast de training ook zullen worden gecoached door de trainer. Daarnaast kunnen ook de wedstrijdspelers worden getraind in hun ontwikkelproces. Naast het oefenen en trainen op allerlei technieken, leer je de spelers ook tactisch te denken en zorg je ervoor dat ze zelfstandig worden in hun spel door ze allerlei mentale vaardigheden aan te leren. Kortom: jij brengt ze van A naar B, van goed naar beter! Je leert de spelers de spelregels waardoor ze tijdens een wedstrijd sterker in hun schoenen staan, je geeft advies over goed spelmateriaal en hoe je het beste een team kunt samenstellen.

Programma

Het programma van de opleiding bestaat uit een stevig handboek dat jij thuis bestudeert. De 6 verdiepingsbijeenkomsten zijn voornamelijk praktisch. Daar wordt gewerkt aan de eigen vaardigheden en aan het geven van een goede les en het ontwerpen van oefenstof. Een verdiepingsbijeenkomst duurt van 10.00 tot 15.00 uur en zit vol van tips en tricks en alles wat nodig is om een goede trainer te worden. Na de tweede verdiepingsbijeenkomst ga je stage lopen bij je eigen vereniging en ga je werken aan je opdrachten.

Leerdoelen
  • Hoe leer je deelnemers een goede techniek, tactiek aan?
  • Hoe maak je ze mentaal vaardig?
  • Hoe ontwerp je zinvolle oefeningen?
  • Hoe maak je spelers gek van het spelletje?
  • Op welke manier kun je spelers het best coachen?
  • Op welk moment leer je ze de spelregels en hoe doe je dat ’t beste?
  • Hoe werk je samen met het clubbestuur en met je collega’s?
  • Kortom; hoe breng je spelers van A naar B
Afronding

Na het volgen van de 6 verdiepingsbijeenkomsten,  je stage hebt afgerond in een stageverslag en al je opdrachten voldoende hebt gemaakt ben je klaar voor de Proeve van Bekwaamheid. Deze bestaat uit het geven van een goede trainingsles die samen met je opdrachten zal worden beoordeeld door de PvB-beoordelaar. Als dit goed is afgerond ben je bevoegd petanquetrainer en ben je klaar om meteen te beginnen.

Aangekondigde opleidingen + inschrijven

Een overzicht van aangekondigde opleidingen + inschrijfformulieren kunt u vinden op https://njbb.nl/aangekondigde-opleidingen/.