Ledenadministratie

Op deze pagina vind je de belangrijkste zaken omtrent de ledenadministratie. Aan de rechterkant op deze pagina is informatie te vinden met betrekking tot de handleiding voor het downloaden van de digitale licentie, de veelgestelde vragen en procedures. Daarnaast is op deze pagina aan de rechterkant ook de link te vinden naar de inlogomgeving voor jouw persoonlijke digitale licentie.

Update 30 maart
Vanaf november 2019 werken alle Petanqueverenigingen met AllUnited. Nu zijn we een paar maanden verder en is er de mogelijkheid om nogmaals door de mogelijkheden van AllUnited te lopen.

Je kunt dan zien welke functies je nu gebruikt en wat er nog meer voor mogelijkheden zijn. Om die reden geeft AllUnited in april twee basistrainingen van 1 uur. Eentje overdag en eentje in de avond.

Dit webinar wordt gegeven via GoToMeeting. Je kunt dus thuis achter je PC of tablet deze training online volgen. Controleer hier of je PC of tablet geschikt is voor dit webinar.

Het tarief voor dit webinar is €10,-. Bij meer online aanmeldingen van dezelfde vereniging geldt het volgende: 1e online aanmelding €10,-, vanaf de 2e online aanmelding gereduceerd tarief van €5,- EUR per persoon.

Informatie over programma: klik hier
Inschrijven 14 april 10:30: klik hier
Inschrijven 16 april 19:30: klik hier

LET OP: Je inschrijving is pas verwerkt als je van AllUnited een bevestigingsmail hebt gehad. Let bovendien ook goed op dat je een vinkje zet bij de opmerking: Hierbij bevestig ik dat ik akkoord ga met het tarief van €10,00. De vereniging ontvangt hiervoor een factuur van AllUnited.

 

 

 

 

 

 

Update 3 maart
Creditcardformaat digitale licentie
Het creditcardformaat van de digitale licentie is gereed. Verenigingen kunnen het creditcardformaat van de digitale licentie naar de leden sturen per e-mail vanuit het systeem van AllUnited of printen. Het creditcardformaat kan worden geprint per individueel lid maar ook als bulk voor alle leden. De handleiding in het systeem van de ledenadministratie geeft verdere duidelijkheid hoe beide acties kunnen worden uitgevoerd.

Update 19 februari
Meldingen interface
De interface draait momenteel iedere nacht. Wanneer er foutmeldingen zijn in de interface wordt een e-mail gestuurd naar de hoofdgebruiker van de vereniging. Om de hoofdgebruiker te wijzigen kan een e-mail worden gestuurd naar la@njbb.nl

Update 29 januari
Automatisch draaien interface
Vanaf vandaag draait de interface automatisch iedere nacht. Momenteel krijgt één gebruiker per vereniging nog niet een automatische melding wanneer er een error is bij de interface. Hier wordt nog aan gewerkt door de leverancier maar de errors zijn altijd te vinden bij het menu interface bij het blok Berichten selecteren. Het is aan de gebruiker om actie te ondernemen om te kijken naar de error en de aanpassingen door te voeren in het ledenadministratiesysteem.

Update 24 januari
Aanpassing handleiding voor het downloaden van de digitale licentie op de mobiel
De handleiding is uitgebreid met een verdere uitleg over hoe de digitale licentie op een mobiele telefoon kan worden opgeslagen. Nieuwe versie van de handleiding staat aan de rechterkant op deze pagina.  Voor de verenigingen is de handleiding in het systeem van de ledenadministratie ook aangepast op dit onderwerp.

Update 22 januari
Blokkeren digitale licentie
Wanneer bij leden de digitale licentie was geblokkeerd, was na het opheffen van de blokkade het nog steeds niet mogelijk om de digitale licentie te downloaden. Dat is inmiddels opgelost.

Update 17 januari
E-mailen digitale licentie
Wanneer de e-mail met de digitale licentie wordt verstuurd dan ontvangen leden met hetzelfde e-mailadres één licentie. Het is van belang om het vinkje e-mailadressen groeperen uit te vinken bij de betreffende selectiewizard voordat op knop e-mail wordt geklikt.

Relatienummers van leden met hetzelfde e-mailadres
Gezinsleden die gebruik maken van hetzelfde e-mailadres hebben op 17 januari per e-mail de juiste relatienummers ontvangen met verdere uitleg hoe de digitale licentie kan worden gedownload.

Huidige stand van zaken ontwikkelingen ledenadministratie

Scanapp
De scanapp voor het scannen van de digitale licentie is in ontwikkeling. Het streven is om de scanapp, zoals eerder is gecommuniceerd, in het eerste kwartaal van 2020 te lanceren.

Zodra over bovengenoemde onderwerpen een nieuwe ontwikkeling is te vermelden, dan zal dat op deze pagina worden geplaatst en middels een bericht op de website.

Mutaties van leden met meerdere lidmaatschappen
Leden die bij meerdere verenigingen lid zijn, moeten eventuele mutaties (bijvoorbeeld adres) bij beide verenigingen apart doorgeven. Beide verenigingen moeten de mutatie doorvoeren in het systeem.

Veelgestelde vragen en nieuwe versie handleiding
De veelgestelde vragen kunnen worden geraadpleegd op de website www.nlpetanque.nl onder het menu ‘Nieuws’. Daarnaast is in het ledenadministratiesysteem steeds de laatste versie van de handleiding te vinden. Na het inloggen kan deze versie van de handleiding worden geraadpleegd via de oranje knop ‘Klik voor hulp’ en vervolgens  te zoeken op NJBB.

Support
Het bondsbureau staat de komende periode extra voor de ledenadministrateurs klaar om hen te ondersteunen. Telefonisch is het bondsbureau bereikbaar op 030-2020145. Mocht het nummer druk bezet zijn, dan is het ook mogelijk een e-mail te sturen naar la@njbb.nl

 

Wensen over het nieuwe systeem
Het kan voorkomen dat je bepaalde functionaliteiten mist die mogelijk van toegevoegde waarde voor alle verenigingen kan zijn. Het is daarom van belang om eventuele wensen (maar ook bugs) door te geven via la@njbb.nl. Het bondsbureau bewaakt deze wensen/bugs. Als meerdere verenigingen dezelfde wensen aangeven dan zal het bondsbureau hierover in overleg treden met de leverancier om dit mogelijk in een geplande update mee te nemen.