Ledenadministratie

Op deze pagina vind je de belangrijkste zaken omtrent de ledenadministratie. Aan de rechterkant op deze pagina is informatie te vinden met betrekking tot de handleiding voor het downloaden van de digitale licentie, de veelgestelde vragen en procedures. Daarnaast is op deze pagina aan de rechterkant ook de link te vinden naar de inlogomgeving voor jouw persoonlijke digitale licentie.

Update 4 december

Inloggen met gedeeld e-mailadres bij de Scanapp
Wanneer het mailadres op de relatiekaart in de ledenadministratie meerdere keren voorkomt, bijvoorbeeld bij een ouder en kind of bij partners, dan kan er éénmaal een account aangemaakt worden in de app. Het is dan noodzaak om de inloggegevens binnen het gezin met elkaar te delen. Indien er meerdere lidmaatschappen geregistreerd staan op een e-mailadres zal je meerdere uitnodigingen ontvangen om de app te downloaden.

Installeren van de app met hetzelfde e-mailadres:

Installeer de appen maak een account aan
Deel deze gegevens binnen jouw gezin
– Gezinsleden kiezen na installeren voor [ik heb de app al eerder gebruikt] en loggen in met de reeds verkregen accountgegevens
Wanneer ingelogd in de app kies je als welk gezinslid je de app wilt bekijken
Tussentijds wisselen is mogelijk
– Klik op het menu en de naam van het gezinslid wordt getoond
– Klik op het pijltje rechts naast de naam
– Kies als wie je de app wilt bekijken
– Je bent nu ingelogd als deze persoon

Update 24 september
De scanapp voor het scannen van de digitale licentie is gereed. Daarnaast kan middels de app de digitale licentie makkelijk worden bewaard en worden opgehaald. Voor verdere informatie, klik hier om naar het nieuwsbericht te gaan. 

Update 3 juni
Vanaf november 2019 werken alle Petanqueverenigingen met AllUnited. Een aantal weken geleden was er de mogelijkheid om nogmaals door de mogelijkheden van AllUnited te lopen.

Er werd bekeken welke functies je nu gebruikt en wat er nog meer voor mogelijkheden zijn. Om die reden gaf AllUnited in april twee basistrainingen van 1 uur. Eentje overdag en eentje in de avond.

Op dit moment staan er geen nieuwe webinars op het programma, maar bij voldoende interesse kan daar zeker verandering in komen. Wil jij alsnog deze webinar volgen? Stuur dan een mail naar het bondsbureau om je interesse kenbaar te maken.

Update 3 maart
Creditcardformaat digitale licentie
Het creditcardformaat van de digitale licentie is gereed. Verenigingen kunnen het creditcardformaat van de digitale licentie naar de leden sturen per e-mail vanuit het systeem van AllUnited of printen. Het creditcardformaat kan worden geprint per individueel lid maar ook als bulk voor alle leden. De handleiding in het systeem van de ledenadministratie geeft verdere duidelijkheid hoe beide acties kunnen worden uitgevoerd.

Update 19 februari
Meldingen interface
De interface draait momenteel iedere nacht. Wanneer er foutmeldingen zijn in de interface wordt een e-mail gestuurd naar de hoofdgebruiker van de vereniging. Om de hoofdgebruiker te wijzigen kan een e-mail worden gestuurd naar la@njbb.nl

Update 29 januari
Automatisch draaien interface
Vanaf vandaag draait de interface automatisch iedere nacht. Momenteel krijgt één gebruiker per vereniging nog niet een automatische melding wanneer er een error is bij de interface. Hier wordt nog aan gewerkt door de leverancier maar de errors zijn altijd te vinden bij het menu interface bij het blok Berichten selecteren. Het is aan de gebruiker om actie te ondernemen om te kijken naar de error en de aanpassingen door te voeren in het ledenadministratiesysteem.

Update 24 januari
Aanpassing handleiding voor het downloaden van de digitale licentie op de mobiel
De handleiding is uitgebreid met een verdere uitleg over hoe de digitale licentie op een mobiele telefoon kan worden opgeslagen. Nieuwe versie van de handleiding staat aan de rechterkant op deze pagina.  Voor de verenigingen is de handleiding in het systeem van de ledenadministratie ook aangepast op dit onderwerp.

Update 22 januari
Blokkeren digitale licentie
Wanneer bij leden de digitale licentie was geblokkeerd, was na het opheffen van de blokkade het nog steeds niet mogelijk om de digitale licentie te downloaden. Dat is inmiddels opgelost.

Update 17 januari
E-mailen digitale licentie
Wanneer de e-mail met de digitale licentie wordt verstuurd dan ontvangen leden met hetzelfde e-mailadres één licentie. Het is van belang om het vinkje e-mailadressen groeperen uit te vinken bij de betreffende selectiewizard voordat op knop e-mail wordt geklikt.

Relatienummers van leden met hetzelfde e-mailadres
Gezinsleden die gebruik maken van hetzelfde e-mailadres hebben op 17 januari per e-mail de juiste relatienummers ontvangen met verdere uitleg hoe de digitale licentie kan worden gedownload.

Algemene zaken

Mutaties van leden met meerdere lidmaatschappen
Leden die bij meerdere verenigingen lid zijn, moeten eventuele mutaties (bijvoorbeeld adres) bij beide verenigingen apart doorgeven. Beide verenigingen moeten de mutatie doorvoeren in het systeem.

Veelgestelde vragen en nieuwe versie handleiding
De veelgestelde vragen kunnen worden geraadpleegd op de website onder het menu ‘Nieuws’. Daarnaast is in het ledenadministratiesysteem steeds de laatste versie van de handleiding te vinden. Na het inloggen kan deze versie van de handleiding worden geraadpleegd via de oranje knop ‘Klik voor hulp’ en vervolgens  te zoeken op NJBB.

Support
Het bondsbureau staat voor de ledenadministrateurs klaar om hen te ondersteunen. Telefonisch is het bondsbureau bereikbaar op 030-2020145 op werkdagen van 8:30-17:00 en op maandag van 12:30-17:00. Mocht het nummer druk bezet zijn, dan is het ook mogelijk een e-mail te sturen naar la@njbb.nl

Wensen over het nieuwe systeem
Het kan voorkomen dat je bepaalde functionaliteiten mist die mogelijk van toegevoegde waarde voor alle verenigingen kan zijn. Het is daarom van belang om eventuele wensen (maar ook bugs) door te geven via la@njbb.nl. Het bondsbureau bewaakt deze wensen/bugs. Als meerdere verenigingen dezelfde wensen aangeven dan zal het bondsbureau hierover in overleg treden met de leverancier om dit mogelijk in een geplande update mee te nemen.