Lieke Vogels nieuwe voorzitter Nederlandse Jeu de Boules Bond

 Lieke Vogels is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Jeu de Boules BondDe Nederlandse Jeu de Boules Bond heeft een nieuwe voorzitter. Lieke Vogels volgt Sjoerd Pieterse op, die de functie van voorzitter zes jaar bekleedde. Sjoerd werd tijdens de bondsraad van zaterdag 23 november bedankt voor zijn tomeloze inzet en kreeg daarvoor de gouden bondsspeld uitgereikt.

In Lieke Vogels vindt de NJBB een breed georiënteerde vrouw als nieuwe voorzitter. Ze is van huis uit bedrijfskundige, heeft een pedagogische en een marketingachtergrond en heeft veel ervaring in het (mede) leiden van grote brancheverenigingen. Ze is jaren actief geweest in de retail en heeft diverse bestuursfuncties bekleed. Ze heeft affiniteit met sport, is zelf ook actief sporter en speelt graag jeu de boules. 

“Ik wil me enorm gaan inzetten voor de jeu de boules-sport en de missie van de bond uitdragen”, zegt Lieke enthousiast nadat ze door de bondsraad is benoemd. “Niet alleen omdat ik het echt een heel mooie sport vind, maar ook omdat ik het waardevol vind om zoveel mogelijk mensen met jeu de boules in aanraking te brengen. Petanque verdient het om goed gepositioneerd te worden in de sportwereld. Ik wil ook graag een maatschappelijke bijdrage geven. Ik zie daar bij de NJBB mogelijkheden voor.” 

“Het voelt meteen goed hoe ik welkom ben geheten. Prettig voor de enige vrouw in een voorlopig mannenbolwerk. Misschien dat de komende bondsraadsverkiezing daar nog verandering in kan brengen. Enige diversiteit kan helpen de sport en de bond verder te brengen.” 

Wij wensen Lieke heel veel plezier en succes in haar nieuwe functie.