Live: Verkiezingsdebat ‘preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen’ op 4 maart

Op donderdag 4 maart van 16.00 tot 17.30 uur organiseert de Nederlandse Jeu de Boules Bond samen met NOC*NSF en meer dan 24 partners uit de zorg-, welzijn-, onderwijs-, bedrijfs-, en sport- en beweegsector een verkiezingsdebat vanuit Nieuwspoort over ‘preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen’. Ben je een bestuurder, vrijwilliger, sporter of wil je dit gewoon op de voet volgen? Meld je dan aan!

Meld je hier aan!

Tijdens de live uitzending gaan kandidaat-Kamerleden die meedoen aan de landelijke verkiezingen op 17 maart hun visie voor de komende vier jaar toe lichten. Welke kandidaat-Kamerlid wil de komende regeerperiode écht werk gaan maken van preventie en een gezonde leefstijl? Wie heeft het allesomvattende plan om Nederland weerbaarder en gezonder te maken?

Twan Beckers, directeur NJBB: COVID-19 heeft een behoorlijke impact op het sportlandschap. Juist in deze tijd is het van belang om Nederland gezond te houden en bewegen en sporten extra te stimuleren. Enerzijds om fit te blijven en anderzijds om sociale contacten te onderhouden in strijd tegen eenzaamheid. Het is belangrijk dat ook na de Tweede Kamer verkiezingen de politiek zich sterk maakt voor de unieke infrastructuur in Nederland.”

Dit gebeurt allemaal onder de bezielende leiding van Martijn de Greve. De kandidaat-Kamerleden krijgen de kans om hun visie op de volgende punten te vertellen:

  • Wat is de manier voor een krachtig Nederland na de coronacrisis?
  • Hoe wordt de lokale samenwerking op het gebied van gezondheid, preventie en sociale cohesie versterkt?
  • Welke rol hebben de sport- en beweegaanbieders om Nederland gezonder en vitaler te maken?
  • Hoe hoog staat preventie op de agenda en de bijbehorende rol van werkgevers en zorgverzekeraars?

Wie deze kandidaat-Kamerleden zijn? En welke bekende Nederlanders uit de sport-, beweeg-, zorg-, wetenschap-, en welzijnssector deze punten toelichten? Na de aanmelding ontvang je een bevestiging en in aanloop van 4 maart a.s. zullen wij hen aan je voorstellen.

Kortom, het belooft een mooie uitzending te worden waarin de gezondheid van de Nederlander, in de komende vier jaar, centraal zal staan. Je kan je hieronder aanmelden. Je ontvangt dan kort voor de uitzending de link en de laatste informatie.

Het is juist nu duidelijker dan ooit: sport en bewegen verdienen  een centrale plek in ons dagelijks leven”

Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter NOC*NSF

Meld je hier aan!