Nieuwe accommodatie voor Jeu de Bommel

Met de onthulling van het naambord boven de ingang door het oudste lid (Joop Spronk, 95jaar) en het jongste lid (Michelle de Blij, 19 jaar) heeft de vereniging Jeu de Bommel in Zaltbommel haar nieuwe accommodatie officieel geopend. (Zaterdag 20 mei) De vereniging moest haar accommodatie in een woonwijk verlaten omdat de gemeente die grond wil gebruiken voor woningbouw. Dat heeft er toe geleid dat de gemeente ruim twee miljoen euro bijdroeg in de kosten van het gebouw en de buitenbanen.

De nieuwe accommodatie is met een aantal andere sportverenigingen gevestigd op het sportpark De Watertoren, op een steenworp afstand van de afrit Zaltbommel van de autosnelweg A2. De accommodatie  De accommodatie bestaat uit tien binnenbanen, 32 buitenbanen, een grote kantine en een terras. Het geheel is energieneutraal en is voorzien van een aantal elektrische, digitale en innovatieve snufjes. De vereniging betaalt de gemeente een all-in huurprijs per maand die voor dertig jaar is vastgelegd.

Bestuurslid Jan Paashuis van de NJBB overhandigde voorzitter Ben van Eijk een cheque t.w.v. € 500,- en secretaresse Dyonne van der Meijden een plant. Ben van Eijk en districtscoördinator Zuidoost Guillaume Spiering spraken de vele genodigden en verenigingsleden toe.

NJBB-Bestuurslid Jan Paashuis overhandigt een cheque van € 500,- aan de voorzitter van Jeu de Bommel.