Oproep voor clubs: Doe mee aan het onderzoek over de gevolgen van corona

In opdracht van het ministerie van VWS en in afstemming met de VSG en NOC*NSF houdt het Mulier instituut voor de tweede keer een peiling onder verenigingen naar de gevolgen van de Coronacrisis. 

De peiling in te zien in hoeverre de compenserende maatregelen voor de sport en het algemene noodpakket volstaan en welke eventuele aanvullende maatregelen er nodig zijn. De resultaten van dit onderzoek worden door VWS betrokken bij de voorbereiding van de begrotingsbehandeling Sport in de Tweede Kamer. Het is daarom van belang dat zoveel mogelijk verenigingen de vragenlijst invullen. Dit invultijd is zo’n 20 minuten en verenigingen hebben tot 11 oktober de kans om de vragenlijst in te vullen (max. 1 per vereniging).

Doe ook mee!
Samen met NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten, en het ministerie van VWS zijn we benieuwd naar de financiële gevolgen de sportvereniging en de ervaringen van de sportvereniging met betrekking tot het sporten in coronatijd, de protocollen en de andere coronamaatregelen. Hiermee help je ons bij het creëren van een beter beeld van de behoeften van sportverenigingen in deze bijzondere tijd. Deze input is van grote waarde.

Tijdens het invullen van de vragenlijst kan het handig zijn om enkele gegevens over de begroting van de vereniging bij de hand te hebben, omdat wij geïnteresseerd zijn in de financiële gevolgen voor de sportvereniging.

De enquête
De link naar de vragenlijst staat hier. Voor de verenigingen bestaat de mogelijkheid om aan het einde van de vragenlijst aan te geven dat ze een e-mail willen ontvangen met hun antwoorden op de vragen.