Update: Protocol verantwoord sporten petanque (versie 18 mei 2021)

Het hing al in de lucht, maar de aangekondigde versoepelingen gaan definitief door. Dat heeft enkele (positieve) gevolgen voor onze sport.  

Terrassen
Verenigingen met een sportaccommodatie die alleen open is voor sporters en benodigde vrijwilligers worden geadviseerd om contact op te nemen met de gemeente over een eventuele opening van het terras. Het is namelijk afhankelijk van de specifieke situatie of het mogelijk is om het terras te openen.

Buiten sporten
Buiten mogen personen tot en met 26 jaar op sportaccommodaties in teamverband blijven sporten zonder dat ze 1,5 meter afstand in acht hoeven te nemen. De competitie ligt wel stil. Onderlinge wedstrijden binnen de eigen vereniging zijn wel toegestaan. 

Iedereen vanaf 27 jaar mag buiten alleen sporten op anderhalve meter afstand en de groepsgrootte bedraagt maximaal 30 personen, of dusdanig minder dat de 1,5 meter afstand kan worden gewaarborgd.  

Binnen sporten
Binnen mag ook weer worden gesport. Er mogen maximaal 30 personen aanwezig- zijn, of zoveel minder om de 1,5 meter afstand te waarborgen. In groepjes van maximaal twee (tête-à-tête) personen mag worden gesport en dient te allen tijde de 1,5 meter afstand te worden gewaarborgd.  

De 1,5 maatregel en de groepsgrootte geldt niet voor kinderen tot en met 17 jaar. Daarnaast moet binnen iemand van 13 jaar en ouder een mondkapje dragen bij het naar binnen gaan en weggaan. Maar het mondkapje mag af tijdens het sporten. Verder zijn kantines en kleedkamers zijn gesloten. 

Reserveren, registratie en een gezondheidscheck zijn verplicht bij het binnen sporten. Voor reserveren kan worden volstaan met een overzicht waarin te zien is wie wanneer op de accommodatie aanwezig is (geweest). 

Meer informatie, ook over de gevolgen voor de terrassen bij de sportverenigingen, lees je HIER in het meest recente protocol verantwoord sporten petanque. 

Voorzitter Lieke Vogels:
“We zijn erg blij dat de eerder aangekondigde versoepelingen ook door mogen gaan. Dit betekent namelijk dat de cijfers gunstige ontwikkelingen laten zien. Voor onze leden en sport is dat een goed teken. Meer vaccinaties en minder besmettingen maakt ons minder kwetsbaar en onze doelgroep sterker om de Petanque sport weer goed te beoefenen. Ons geduld is aardig op de proef gesteld, maar we hebben het met elkaar goed volgehouden. Laten we wel voorzichtig blijven en de regels goed in acht houden, zodat we ook echt kunnen genieten van deze versoepelingen. Ik wens u veel sportplezier en gezelligheid de komende tijd! “