Protocol verantwoord sporten petanque (versie 2 december)

De mondkapjesplicht is op 1 december ingegaan. Dit protocol gaat uit van de per 1 december geldende maatregelen en zal indien die in de komende tijd veranderen op basis van die veranderingen worden aangepast. Dat betekent dat de maatregelen zoals bekend gemaakt op 13 oktober weer gelden, sportkantines blijven gesloten, amateursportwedstrijden zijn verboden en de maximale groepsgrootte is vier personen.

Het sporten beperkt zich tot vrij spelen en trainen in verenigingsverband waarbij de groepsgrootte per baan maximaal vier spelers betreft. Het blijft echter van belang om je gezonde verstand te gebruiken en alleen te sporten als je geen gezondheidsklachten hebt. Bij petanque blijft het van belang om 1,5 meter afstand te bewaren. Dat betekent dat van alle leden flexibiliteit wordt gevraagd. Alleen als er rekening wordt gehouden met elkaar, kan er stapsgewijs naar een situatie worden toegewerkt waarin totale versoepeling mogelijk is.

NOC*NSF heeft in samenwerking met meerdere sportbonden een algemeen protocol opgesteld. Dit geeft algemene adviezen aan verenigingen om het mogelijk te maken dat er verantwoord wordt gesport. Ook zijn er posters en signings gemaakt voor de verenigingen en accommodatiebeheerders. Het kan zijn dat wijzigingen worden doorgevoerd in het algemene protocol. Op nocnsf.nl/sportprotocol is altijd de meest recente versie te vinden.

In aanvulling op het algemene protocol van NOC*NSF, heeft de NJBB een specifiek protocol opgesteld met enkele aanvullende adviezen voor de petanquesport. Dit betreft acties en maatregelen die verenigingen nemen om verantwoord onze sport te kunnen beoefenen. Het sport specifieke protocol is te vinden op de laatste 2 pagina’s van dit document.

Nieuw: de NJBB scanapp
Met deze app heb je altijd je digitale licentie bij de hand én blijf je op de hoogte van het laatste nieuws van de NJBB en NLpetanque. Download hem nu!

Klik hier om de app op je iPhone te installeren

Klik hier om naar de Google PlayStore te gaan