Via scanapp digitale licentie/QR-code altijd snel & makkelijk bij de hand

Makkelijk bewaren digitale licentie & scanapp

Vanaf januari 2020 beschikken alle leden over een digitale licentie. Hoe de digitale licentie te verkrijgen is, verschilt per vereniging. De ene vereniging heeft de instructies naar de leden gestuurd voor het online downloaden van de digitale licentie. Andere verenigingen hebben de digitale licentie per e-mail gestuurd naar de leden of de digitale licentie (op creditcardformaat) geprint voor de leden.

Om verenigingen, spelers en organisatoren van toernooien nog beter te ondersteunen, is er een mogelijkheid  ontwikkeld waarmee de licentie kan worden gecontroleerd. In samenwerking met AllUnited is de NJBB Scanapp ontwikkeld. Middels deze app kunnen gediplomeerde wedstrijdleiders en scheidsrechters de digitale licentie controleren op geldigheid. Voor de landelijke organisatie zijn de datum en het tijdstip waarop een bepaalde licentie wordt gescand zichtbaar. Verdere informatie, zoals locatie waar de licentie is gescand en door wie is gescand, wordt niet gedeeld met de landelijke organisatie.

De speelgerechtigdheid wordt gecontroleerd door de QR code op de licentie te scannen. Met een geldige licentie zijn spelers speelgerechtigd en kunnen zij deelnemen aan toernooien, kampioenschappen en competities. De scheidsrechters krijgen ook toegang omdat zij tijdens de NPC wedstrijden de rol van wedstrijdleider op zich nemen.  

De gekwalificeerde scheidsrechters en wedstrijdleiders hebben een e-mail ontvangen met verdere instructies (indien het e-mailadres in de ledenadministratie is genoteerd) voor het downloaden en gebruik van de app om digitale licenties te controleren. De e-mail is tevens gestuurd naar het secretariaat van de vereniging met het verzoek om de functionarissen van de vereniging te informeren. Wanneer je geen e-mail hebt ontvangen kan contact worden opgenomen met de vereniging.

Meer dan alleen scannen

Tevens kan via deze app de QR code snel en makkelijk worden gedownload en is de QR code altijd bij de hand. Klik hier voor het stappenplan om de app te downloaden. Daarnaast heeft de app enkele andere functionaliteiten. Alle nieuwsberichten op de website en social media kunnen via de app worden bekeken. Je kan daar tevens meldingen voor aanzetten. Bovendien zijn de persoonlijke gegevens te bekijken zoals het in de ledenadministratie is genoteerd. Indien wijzigingen moeten worden doorgevoerd in de persoonlijke gegevens, dan kan contact worden opgenomen met de ledenadministrateur van de vereniging.

Opnieuw downloaden digitale licentie

Bij de ontwikkeling van de app zijn de QR codes op de digitale licenties gewijzigd. Het is om die reden van belang dat alle spelers opnieuw de digitale licentie downloaden. Via de app is de digitale licentie/QR code altijd snel en makkelijk bij de hand. We raden een ieder dan ook aan om de app te downloaden. Bij toernooien kan de QR code op de mobiel dan kort worden getoond aan de wedstrijdleider voor het scannen van de digitale licentie. De wedstrijdleider hoeft de mobiel niet vast te houden. Als de speler de mobiel neerlegt, kan de wedstrijdleider de QR scannen op gepaste afstand scannen. Het blijft ook mogelijk om de digitale licentie te printen en te overhandigen aan de wedstrijdleider.

Voor NPC wedstrijden is het mogelijk om per team alle digitale licenties op één/twee pagina’s te downloaden op de mobiel of te printen. In de handleiding in de ledenadministratie staat voor de ledenadministrateur uitgelegd hoe dat mogelijk is.

Inloggen met gedeeld e-mailadres 
Wanneer het mailadres op de relatiekaart in de ledenadministratie meerdere keren voorkomt, bijvoorbeeld bij een ouder en kind of bij partners, dan kan er éénmaal een account aangemaakt worden in de app. Het is dan noodzaak om de inloggegevens binnen het gezin met elkaar te delen. Indien er meerdere lidmaatschappen geregistreerd staan op een e-mailadres zal je meerdere uitnodigingen ontvangen om de app te downloaden.

Installeren van de app met hetzelfde e-mailadres:

Installeer de appen maak een account aan
Deel deze gegevens binnen jouw gezin
– Gezinsleden kiezen na installeren voor [ik heb de app al eerder gebruikt] en loggen in met de reeds verkregen accountgegevens
Wanneer ingelogd in de app kies je als welk gezinslid je de app wilt bekijken
Tussentijds wisselen is mogelijk
– Klik op het menu en de naam van het gezinslid wordt getoond
– Klik op het pijltje rechts naast de naam
– Kies als wie je de app wilt bekijken
– Je bent nu ingelogd als deze persoon

We wensen een ieder veel plezier en succes met de app en de scheidsrechters/wedstrijdleiders veel succes/plezier met het scannen van de digitale licenties.