Sjoerd Pieterse tijdens CEP-congres benoemd tot bestuurslid

Het congres van de CEP vond dit jaar op zaterdag 27 juni plaats. Het werd dit keer georganiseerd met het bestuur van de CEP en maar liefst 39 nationale federatievoorzitters. Lieke Vogels en Jan Paashuis waren namens de NJBB aanwezig bij het congres als voorzitter en lid van het bondsbestuur. 

Bij het congres werd eerst teruggekeken op 2019, waarbij CEP-president Mike Pegg diverse activiteiten aanhaalde, waaronder het congres in Frankrijk in het bijzijn van Sjoerd Pieterse (oud voorzitter) en Lieke Vogels (nieuwe voorzitter) van de NJBB. Daarnaast werden alle kampioenen genoemd van alle Europese Kampioenschappen in alle categorieën.

Tot slot natuurlijk de financiële verantwoording, die goed op orde bleek. De NJBB heeft ingestemd met het financieel en jaarverslag 2019. Alle federaties gaven hun goedkeuring en zelfs complimenten.

De plannen voor 2020 en 2021 begonnen ook met een financieel overzicht en overzicht van het budget. Heel overzichtelijk: inkomsten uit lidmaatschappen, uitgaven voor administratie, marketing, trainingsprogramma’s en kampioenschappen. De NJBB heeft ingestemd met het budget 2020/2021. Alle federaties gaven hun instemming.

Daarna werden de verschillende commissies genoemd en hun belangrijkste activiteiten.

Verder werd er een nieuwe internationale overschrijvingsprocedure behandeld, waarbij de NJBB vragen heeft gesteld over de hoogte van het overschrijvingsbedrag (van 30 euro) en de hoogte van het boetebedrag (van 500 euro). Geen van de andere federaties had hier bezwaar tegen: het voorstel is aangenomen.

Tot slot werd bij dit gedeelte de toewijzingen voor de kampioenschappen behandeld, waaronder natuurlijk het EK 2022 in Nederland. (Lees de data van 2021 en 2022 onderaan dit nieuwsbericht).

Het laatste deel van het congres bestond uit het benoemen van kandidaten voor het bestuur van de CEP. Er waren zeven voorgedragen kandidaten voor zes zetels. De NJBB heeft, zoals alle federaties haar stem uitgebracht op zes kandidaten. De kandidaat van Monaco werd uiteindelijk niet gekozen.

Verder zijn wij verheugd te melden dat Sjoerd Pieterse, onze oud-voorzitter, gekozen is in het bestuur van de CEP. In zijn kandidaatstelling viel te lezen: “Ik ben opgegroeid in de buurt van Parijs en speelde in fanatiek petanque. Sinds 2001 ben ik ook bestuurlijk actief geworden in het wereldje. In 2013 werd ik voorzitter van de NJBB en vervulde die functie tot november 2019. Sindsdien ben ik voorzitter van de reglementencommissie van de NJBB.”

Naast Sjoerd Pieterse namens Nederland, werd ook Riccardo Capaccioni uit Italië gekozen. Signe Hovind (Noorwegen), Henrik Toft (Denemarken) en Tony Smith (Wales) werden herkozen. Net zoals Mike Pegg (Engeland), die bovendien werd herkozen als voorzitter.

Data kampioenschappen 2021 en 2022
Tijdens het congres werden ook de data van de kampioenschappen van de aankomende twee jaar bekendgemaakt. Hieronder zie je een overzicht.

2021
– Van 3 tot en met 6 juni 2021: EK Beloften Tripletten (Mannen, vrouwen) en het EK junioren. Locatie: De Costa Maresme in Catalonië, Santa Susanna.
– Van 19 tot en met 21 september: EK Veteranen Tripletten. Locatie: Albertville, Frankrijk.
– Van 23 tot en met 26 september: EK Tripletten (Mannen). Locatie: Albertville, Frankrijk
– Van 2 tot en met 5 december: EuroCup voor teams. Locatie: Het Boulodrome van Saint-Yrieix in Saint Yrieix-sur-Charrnte.

2022
– Van 3 tot en met 5 juni 2022: EK Tripletten (Vrouwen) Locatie: Cantabria Trade Fair Centre (feria de muestras de Torrelavega)
– Van 13 tot en met 17 juli 2022: EK tête-à-tête (mannen en vrouwen), EK doubletten (mannen en vrouwen) en EK mix (man/vrouw). Locatie: ‘s-Hertogenbosch, Nederland.
– Van 29 september tot en met 2 oktober 2022: EK Beloften tripletten (mannen & vrouwen) en EK junioren. Locatie: Almerimar, Spanje
– Van 1 tot en met 4 december: EuroCup voor teams. Locatie: Boulodrome du Saint-Yrieix in Saint Yrieix- sur-Charrnte.

Ben je nieuwsgierig naar wat er nog meer is besproken tijdens het congres? Klik dan HIER om de gehele agenda te bekijken.
Het volledige report is ook beschikbaar. Om die te lezen, klik je HIER.