Update naar aanleiding van de persconferentie van 11 mei 2021

De NJBB heeft op dinsdag 11 mei kennisgenomen van de persconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge waarin werd geopend met  “Sinds enkele weken kunnen we in Nederland weer een paar uur per dag naar het terras, twee mensen thuis op de koffie ontvangen en weer naar de winkelstraat. De eerste stap naar het normale leven is onder bepaalde voorwaarden heel voorzichtig gezet”.

Er is nog steeds grote bezorgdheid over de effecten van versoepelingen. Het blijft daarom een dilemma voor het kabinet over de manier waarop met versoepelingen wordt omgegaan. Het OMT adviseert stap 2 pas te zetten als daling van de instroom in ziekenhuizen echt overtuigend zichtbaar is (minus 20% ten opzichte van de piek in derde golf). Alleen als deze verwachting uitkomt, wordt stap 2 gezet. Dit is een positieve ontwikkeling maar met een  voorbehoud van de cijfers. Op maandag 17 mei wordt het definitieve besluit genomen. Indien de ontwikkeling met betrekking tot de cijfers positief blijft, gaan onderstaande versoepelingen voor de petanquesport met ingang van 19 mei in:

  • Verdere versoepeling van buiten terrassen: open van ‘s ochtends 06:00 tot 20.00 uur ’s avonds. Dat geldt ook voor de terrassen van sportkantines met een maximum van 50 personen per terras, 2 personen per tafel met reservering en “checkgesprek”.
  • Volwassen van 27 jaar en ouder buiten in een groep sporten. Hiervoor geldt een maximale groepsgrootte van 30 personen. De 1,5 meter blijft van kracht, geen wedstrijden, geen publiek en kleedkamers en douches blijven gesloten.
  • Binnensportlocaties open. Binnensporten mag individueel of in groepjes van maximaal 2 personen op 1,5 meter. Maximaal 30 personen per ruimte met reservering, registratie, checkgesprek vooraf, geen wedstrijden, geen publiek en kleedkamers en douches gesloten.

De aangekondigde versoepelingen roepen nog enkele vragen op. De komende dagen hopen wij hierover meer duidelijkheid te kunnen geven. Vanwege het Hemelvaart weekend (do en vr gesloten) is de verwachting dat maandag 17 mei meer informatie beschikbaar komt. Mocht die duidelijkheid er eerder zijn dan wordt dit eerder gecommuniceerd. Hou de website daarom goed in de gaten via www.njbb.nl en www.nlpetanque.nl