Update naar aanleiding van de persconferentie van 2 november 2021 inclusief sportprotocol

De NJBB heeft op dinsdag 2 november kennisgenomen van de persconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte waarin hij aangeeft een lastige boodschap te moeten aankondigen. Gezien de snelle toename van het aantal besmettingen en het aantal ziekenhuisopnames, treft het kabinet maatregelen om deze coronagolf te stoppen.

De belangrijkste maatregelen op een rijtje:

  • Hou de basisregels in acht (blijf thuis bij klachten, houd afstand en laat je testen):
  • Houd anderhalve meter afstand (dringend advies, per direct);
  • Werk minimaal de helft van de tijd thuis (dringend advies, per direct);
  • Reis buiten de spits, om drukte te vermijden;

Het coronatoegangsbewijs (CTB) dient te worden getoond bij het binnensporten. Dat wil zeggen: gevaccineerd, negatief getest of hersteld van een besmetting.

  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimten zoals winkels, stations, bibliotheken en gemeentehuizen (verplicht, vanaf 6 november).

Verder is het op dit moment onhaalbaar om regionaal corona-brandhaarden aan te pakken. Bedrijven en burgemeesters worden opgeroepen beter te handhaven. Daarnaast bereidt het kabinet wetgeving voor die ervoor zorgt dat bedrijven de coronapas verplicht kunnen stellen.

NPC
Vanaf zaterdag 6 november geldt voor alle competities, kampioenschappen en toernooien de verplichting tot het tonen van een CTB voor spelers en publiek boven de 18 jaar die binnen sporten. Dit betekent dat iedere deelnemende speler aan de NPC een geldig coronatoegangsbewijs moet laten zien (gevaccineerd, corona gehad of negatief getest)  om deel te mogen nemen aan de NPC of een NPC wedstrijd te bezoeken, daar de NPC binnen wordt gespeeld. In goed onderling overleg mag ervoor worden gekozen om de wedstrijd buiten af te werken. Dit is een besluit dat door beide teams samen genomen dient te worden en niet opgelegd kan worden door één van de teams.

Om de NPC goed te laten verlopen, adviseren wij met klem dat iedere speler deze regel naleeft en respect toont voor vrijwilligers die de controle verrichten bij de ingang van sportverenigingen.

Verder is het voor de sport petanque met name van belang om in ieder geval na afloop van de wedstrijden, in de sportkantine, opnieuw de 1,5 meter afstand te bewaken.

Het is toegestaan om bij de ingang van het complex met het uitdelen van polsbandjes te werken. Deze bandjes zorgen ervoor dat een CTB slechts één keer per dag gescand hoeft te worden. Een polsbandje is uitsluitend op de dag van verstrekking geldig.

Klik hier voor meer informatie over de persconferentie van dinsdagavond.