Update naar aanleiding van de persconferentie van 20 januari

De NJBB heeft op woensdag 20 januari kennisgenomen van de persconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte waarin hij openende met: We moeten ons nóg een keer schrap zetten en onze uiterste best doen om een derde golf voor te blijven en de huidige golf zo klein mogelijk te houden”.

Daarom heeft het kabinet extra maatregelen aangekondigd zoals een mogelijke avondklok (na debat in kamer donderdagochtend 21 januari), een aanscherping van thuisbezoek (van twee personen naar één persoon), een vliegverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en alle landen uit Zuid-Amerika en een verdere beperking op de samenkomst bij begrafenissen.

Op dit moment blijven de maatregelen van 12 januari 2021 van kracht. Het is nog niet duidelijk of de aanscherping van het thuisbezoek mogelijk wordt doorgetrokken naar de beperkte samenkomsten (van twee personen) in verenigingsverband en/of voor de jeugd. Deze week hoopt de NJBB daar meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Momenteel wordt gewerkt aan de uitwerking van verschillende scenario’s met betrekking tot ’de Road to 2022’ (voor het Europees Kampioenschap in Den Bosch), Masters 2021, NK’s 2021 en het afronden van de NPC 2020/2021 en Masters 2020. Uiterlijk 15 februari 2021 worden de verenigingen hierover geïnformeerd. Dit wordt tevens via het Nieuwsbouletin en de website gecommuniceerd.