Van de voorzitter

Het lijkt heel ver weg, het EK in Den Bosch waar we 27 Europese landen ontvingen in het zonovergoten Petanquedorp op de Parade in Den Bosch.

Afgelopen week heeft het bestuur van de NJBB samen met Team TOC het EK geëvalueerd, waarbij alle aspecten zijn belicht. Op een later tijdstip zal dit nog nader worden toegelicht, maar op dit moment willen we alvast vertellen dat we erg blij zijn met de resultaten. We willen nogmaals alle vrijwilligers en onze partners van harte bedanken voor hun ondersteuning in welke vorm ook.

We hebben 25.000 mensen mogen ontvangen, waarmee niet alleen petanque liefhebbend Nederland de sport heeft gezien en beleefd, maar ook vele anderen. Zowel oud als jong heeft kunnen genieten van de sport en de ambiance. Dat is belangrijk voor de positionering en ontwikkeling van onze mooie sport, hetgeen ook volop door de media is opgepakt. Jeu de Boules is “Booming”.

Op de 26 professioneel aangelegde petanquebanen zijn 466 wedstrijden gespeeld, gooiden 109 topsporters bij elkaar maar liefst ruim 53.000 boules. 888 stoeltjes waren zowel op de openingsdag als op de finaledag volledig gevuld. Er zijn 64 medailles uitgereikt en alle Nederlandse deelnemers hebben een bronzen medaille gewonnen. Wat een geweldige prestatie van ons Nederlandse team!

En over internationale wedstrijdsport gesproken, vandaag start het EK voor beloften in Mallorca. Wederom staat er een fantastisch team onder de bezielende leiding van hun coaches. Deze jonge talenten hebben zich ook enorm ingezet als vrijwilligers in Den Bosch en gaan zich nu in Mallorca inzetten om een prachtige sportprestatie neer te zetten. We hebben daar veel vertrouwen in. Wij houden jullie deze week op de hoogte van de ontwikkelingen.

Beloften dames en heren 2022

v.l.n.r. Kees Kroon (coach heren), Jobbi Schefferlie, Dylan Velthuis, Koen Wentink, Myrthe Adriaanse, Gregory Koolwijk, Roby van Rooijen, Michelle de Blij, Elise Nuijten en Frans Velthuis (coach dames)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lieke Vogels

Voorzitter bondsbestuur NJBB