Wedstrijdleiding

Wedstrijdleiding is onmisbaar bij het organiseren van toernooien, competities en kampioenschappen. Om wedstrijdleiders te ondersteunen bieden wij onderstaande hulpprogramma’s aan.

WEDSTRIJDLEIDER PROGRAMMA > WELP

Welp staat voor WEdstrijdLeider Programma. Een programma, voor wedstrijdleiders binnen de NJBB, voor het verwerken van resultaten van diverse wedstrijdsystemen.

Het bevat modules voor de volgende wedstrijdsystemen: competitie, voorgelote partijen, directe eliminatie, mêlee, een toernooi met voorrondes voorgeloot en het Zwitserse systeem.

Installatie WELP

  1. Instructies voor installatie Welp >

    Hierin wordt uitgelegd hoe je tijdens de installatie moet omgaan met de diverse beveiligingssystemen die je op de computer gebruikt.

  2. Installeer Welp >
  3. PDF helpfunctie Welp > (geen cursusmateriaal voor opleidingen)

Als er een nieuwe versie van Welp beschikbaar is, ontvang je een melding binnen Welp en kun je Welp eenvoudig updaten.

 

WEDSTRIJDSYSTEMEN PETANQUE

Wedstrijdsystemen Petanque, een door Jac Verheul en Jacques Vuurpijl samengestelde handleiding voor het toepassen van wedstrijdsystemen voor petanquetoernooien. Na een algemene filosofie over het hoe, wat en waarom van wedstrijdsystemen staat centraal de bespreking van de zogeheten Marokkaanse schema’s. Een grafisch schema voor systemen met directe eliminatie, al dan niet voorafgegaan door Franse poules. De handleiding wordt vergezeld van modelschema’s en PDF-bestanden om de wedstrijdschema’s af te drukken.

Achtste en herziene digitale uitgave najaar 2017.
Geïnteresseerden in de bijbehorende Marokkaanse schema’s, zowel in Excel- als in PDF-formaat, kunnen contact opnemen met de redactie: Redactie-midden@njbb.nl.

 

Erima_logo logo nederlandseloterij