Word lid

De Voordelen van Lidmaatschap bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB)

Ben je lid van een petanque vereniging? Dan is de kans groot dat je al bekend bent met de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Maar wist je dat het lidmaatschap bij NJBB vele voordelen biedt voor zowel jou als je vereniging? Hieronder willen we benoemen wat NJBB te bieden heeft voor haar 165 aangesloten verenigingen en ruim 15.000 leden.

Voor Verenigingen:

 1. Organisatorische Ondersteuning: NJBB faciliteert diverse tools en systemen, zoals AllUnited, waarmee verenigingen hun ledenbestand kunnen beheren en administratie kunnen voeren.
 2. Financiële Voordelen: Verenigingen profiteren van collectieve verzekeringen en afspraken met instanties zoals BUMA/STEMRA en SENA tegen gereduceerde tarieven.
 3. Belangenbehartiging: NJBB vertegenwoordigt de belangen van verenigingen bij NOC*NSF, provinciale overheden, gemeenten, regionale sportverbanden en internationale instanties zoals FIPJP en CEP.
 4. Promotie en Media-aandacht: NJBB promoot de sport via verschillende mediakanalen en biedt ondersteuning aan verenigingen bij hun media- en promotie-inspanningen.
 5. Verenigingsondersteuning: NJBB biedt deskundige ondersteuning en advies aan verenigingen, variërend van bestuurlijke kwesties, subsidies tot accommodatieverbetering.
 6. Kennisdeling en Uitwisseling: Verenigingen hebben toegang tot een uitgebreid elektronisch Kenniscentrum. Verenigingen kunnen via het Kenniscentrum ook succesvolle projecten uitwisselen om elkaar te inspireren en te ondersteunen.
 7. Training en Opleiding: NJBB biedt trainingen en opleidingen voor verschillende functies binnen verenigingen, zoals scheidsrechters, wedstrijdleiders en trainers.
 8. Sportevenementen en Competities: Verenigingen, resp. leden kunnen deelnemen aan diverse nationale en internationale evenementen, competities en kampioenschappen georganiseerd door NJBB, FIPJP en CEP.
 9. Financiële Steun en Voordelen: Verenigingen hebben recht op een deel van de jaarlijkse vergoeding van partners/sponsors, mits ze voldoen aan gestelde randvoorwaarden.
 10. Invloed op beleid: Verenigingen kunnen via de ledenraadplegingen, de bondsraad, resp. de strategische cyclus invloed uitoefenen op de strategie en het beleid van de NJBB

Voor Leden:

 1. Informatie en Communicatie: Leden ontvangen regelmatig nieuwsbrieven en hebben toegang tot het Petanque magazine.
 2. Deelname aan Evenementen: Leden krijgen een licentie waarmee ze kunnen deelnemen aan alle nationale en internationale evenementen.
 3. Competities en Kampioenschappen: Leden kunnen deelnemen aan de Nationale Petanque Competitie (NPC), alle Nationale Kampioenschappen (NK’s), Masters en de districtcompetities en -toernooien.
 4. Ondersteuning en Ontwikkeling: NJBB biedt leden mogelijkheden voor persoonlijke opleiding en ontwikkeling, zoals het worden van scheidsrechter, wedstrijdleider of instructeur / trainer.

Kortom, het lidmaatschap bij NJBB biedt een scala aan voordelen en ondersteuning voor zowel verenigingen als individuele leden. Samen staan we sterker dan alleen. De NJBB is er trots op een partner te zijn voor alle petanque liefhebbers in Nederland.

 

Enthousiast?

Wilt u uw vereniging aanmelden? Stuur dan een e-mail naar het bondsbureau via info@njbb.nl

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het bondsbureau.