Zorg voor een privacy policy op je website. Bij gebrek is bestuurder aansprakelijk

Bestuurders van sportverenigingen zijn verantwoordelijk voor een privacy policy op de verenigingswebsite. Een dringend advies: ben er zeker van dat die er staat. En dat die klopt.

Sportbestuurders houden zich doorgaans niet bezig met de website van de vereniging. In dit geval is het echter nodig. Je bent namelijk wettelijk aansprakelijk; en ook nog eens hoofdelijk. Dat is vastgelegd in de privacywet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Die verplicht organisaties, zoals sportverenigingen, aan te geven hoe wordt omgegaan met persoonlijke gegevens. Bijvoorbeeld van leden.  

De privacy policy (het privacybeleid) is slechts één aspect van de AVG. Er zijn meer verplichtingen. Om bestuurders te ontlasten van zorgen of alles goed is geregeld, is speciaal voor de sportwereld een handig online programma ontwikkeld. Via een stappenplan komen alle onderdelen aan de orde. Als die allemaal zijn afgevinkt, weet je zeker dat het goed zit. Bovendien heeft het programma voorbeeldteksten, zoals voor een privacy policy.   

We helpen je graag met het thema privacy. Met de mogelijkheid tegen een zeer laag tarief van 60 euro per jaar gebruik te maken van het online AVG-programma voor sportclubs. Dit kan door samenwerking met NOC*NSF. Zorg voor de privacy policy op de website en regel alle andere AVG-verplichtingen snel en eenvoudig. Kijk op www.avg-programma.nl/sport en gebruik de code SPORTAVG70.  Met die code krijg je 70% korting. Inclusief juridische helpdesk voor al je vragen.